Dato

Regioner


Søg i udvalgte regioner
  • Vælg alt Nulstil
Nørre Vosborg Herregård

Nørre Vosborg Herregård

Vembvej 35
7570 Vemb
Tlf: 9748 4897 Fax: 9748 4896
Hjemmeside
Entré: o.18 år: 75 kr

Nørre Vosborg ligger i Vestjylland - 20 km vest for Holstebro. Herregården er en levende og dynamisk kulturcenter af internationalt tilsnit, der fremviser den ypperste kultur og kunst og placerer dette i en helhed med den omgivende natur og landskab.
Nørre Vosborg er også et samlingssted med hotel, restaurant og kursusfaciliteter, der drives af Familien Bühlmann.
Oplev, spis og sov her - alt i èn pakke med respekt for tiden, der svandt.

Nørre Vosborg er en unik herregård med 700 års historie bag sig. Hans Edward Nørregaard-Nielsen har med følgende citat ramt den særegne stemning Nørre Vosborg emmer af: "Nørre Vosborg er stedet hvor man kan strække sit indre menneske ud i fuld størrelse".
I 2004 gik man i gang med en omfattende restaurering og ombygning af herregården. I april 2008 åbnedes dørene så til den flotte nyrenoverede herregård.
Den unikke herregård Nørre Vosborg består af et firlænget borganlæg med bygninger fra fire forskellige århundreder, som rummer en række herregårdsstuer, riddersal, konferencelokaler og restaurant, samt ladegårdsanlægget med café, multisal med plads til 400 siddende gæster, store udstillingslokaler og 56 hotelværelser. Ved restaureringen er der blevet lagt stor vægt på at bevare det ydre udtryk, og alt er blevet gået til med nænsom hånd. Målet har været at gøre Nørre Vosborg til et kulturelt kraftcenter med eget hotel og restaurant. Et mødested hvor kulturlivet og erhvervslivet kan få gensidig inspiration.

Området omkring herregården Nørre Vosborg byder på aktiviteter som vandreture, fiskeri og golf. Den nærliggende Nissum Fjord og nogle af de omkringliggende områder er et beskyttet vildtreservat med mange unikke planter og dyr. Vemb Station er kun 2 km væk. Se www.nrvosborg.dk for åbningstid, da disse varierer efter sæson. Der kan aftales særskilt rundvisning på andre dage end de annoncerede. Ring og hør nærmere på 97 48 48 97Viser 14 events fra/efter 4. okt. 2022

Besøg Nørre Vosborg
4 Okt Historisk

Besøg Nørre Vosborg

Lørdag den 1. januar til lørdag den 31. december 2022, 10:00 - 16:00.
Pris: Entré: 75 for voksne, under 18 år gratis Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Nørre Vosborg Herregård,
Vembvej 35, Vemb
Fra 4/9 til 30/10 kan du opleve fuglegalleri i stuerne af naturkunstner Jens Overgaard Christensen. Der er mulighed for at købe de udstillede akvaeller..

OPLEV HISTORIEN
Kom og oplev de smukke herregårdsstuer, og bliv klogere på Nørre Vosborgs historie på én af vores guidede rundvisninger.

Herregården og butikken er åbent med bemanding alle søn- og helligdage fra kl. 10.00 - 16.00.

Rundvisninger bliver afholdt alle søn- og helligdage kl. 13.30

Herregården er åben fra kl. 10.00 - 00.00 alle dage, såfremt du har bestilt dine billetter online.

Køb billet udenfor åbningstiderne her

Rundvisning med guide kan forudbestilles på mail: rr@nrvosborg.dk eller telefon: +459748 4897 - tast 2. Har du andre spørgsmål, kan du kontakte os onsdag og fredag fra kl. 9-12
Vis kort
4 Okt Billedkunst

"50 år med fuglene i VestjyllandÅR" - Udstilling

Søndag den 4. september til søndag den 30. oktober 2022, 10:00 - 16:00.
Pris: Entré: 75 kr børn u/18 gratis Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Nørre Vosborg Herregård,
Vembvej 35, Vemb


DOF Vestjyllands 50 års jubilæum 2022

I år er det 50 år siden DOF oprettede en lokalafdeling i Vestjylland, som dækker foreningens arbejde i Struer, Lemvig, Holstebro, Ringkøbing-Skjern, Gerning og Ikast-Brande Kommuner.
Lokalafdelingen glæder sig til at fejre jubilæumsåret med en lang række oplevelser for DOF Vestjyllands medlemmer.

Fuglegalleri på Nørre Vosborg den 4. september - 30. oktober med Naturkunstner Jens Overgaard Christensens akvareller.

4 fugleforedrag den 7. september, den 13. september, den 4. oktober og den 12. oktober,
et samarbejde mellem Folkeuniversitetet Skærum Mølle, Nr. Vosborg og DOF Vestjylland.

2 heldags busekskursioner til forskellige spændende lokaliteter til DOF Vestjyllands fuglerige områder den 24. og 25. september.

Jubilæumsfest den 29. oktober på Nørre Vosborg med tre spændende foredrag om fuglesagen i Danmark.

Fuglegalleri i herregårdsstuerne d. 4 september - d. 30. oktober
Naturkunstner Jens Overgaard Christensens flotte fugleakvareller er udstillede i herregårdsstuerne på Nørre Vosborg, og kan ses ved køb af entrebillet i herregårdsbutikken eller online.

Der er mulighed for at købe de udstillede akvareller.

Entre - 75 kr. for alle over 18. år.

Gratis for medlemmer af DOF

Åbningstider
Herregården og butikken er åbent med bemanding alle søn- og helligdage fra kl. 10.00 - 16.00.

Rundvisninger bliver afholdt alle søn- og helligdage kl. 13.30

Herregården er åben fra kl. 10.00 - 00.00 alle dage, såfremt du har bestilt dine billetter online.

Køb billet udenfor åbningstiderne her

Rundvisning med guide kan forudbestilles på mail: rr@nrvosborg.dk
Vis kort
Fuglene i Vestjylland igennem 50 år
5 Okt Foredrag

Fuglene i Vestjylland igennem 50 år

Onsdag den 5. oktober 2022, kl. 19:00.
Pris: Entré: 50 kr plus gebyr Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Nørre Vosborg Herregård,
Vembvej 35, Vemb


Foredragsholdere: Ornitologerne Ole Amstrup og Allan Kjær Villesen.

Landskabet i Vestjylland har ændret sig gennem de seneste 50 år. Det har haft stor betydning for nogle fuglearter og sågar fuglegrupper. Vi vil forsøge at trække de store linjer. Nogle ynglearter er forsvundet, andre er kommet til og nogle er tæt på at forsvinde. Endvidere er der i området registreret en sand perlerække af sjældenheder. Vi vil omtale nogle af fundene. Alt vil blive "krydret" med fotos og diagrammer

Foredraget bliver afholdt på Nørre Vosborg
Vis kort
Drori-Hansen Furniture
6 Okt Andet/Ukendt

Drori-Hansen Furniture

Torsdag den 6. oktober 2022, kl. 20.
Pris: Entré: 295 kr + gebyr Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Nørre Vosborg Herregård,
Vembvej 35, Vemb
Nu er Drori-Hansen Furniture tilbage - et sted, hvor soul, jazz, pop og funky vibe flyder sammen i en ny, tilbagelænet og ganske refurnished udgave!.

Som band har de været stille på både scene og i pladestudie i over 20 år. Men nu er Drori-Hansen Furniture tilbage - et sted, hvor soul, jazz, pop og funky vibe flyder sammen i en ny, tilbagelænet og ganske refurnished udgave. På scenen og knitrende live. Drori- Hansen Furniture annoncerer nemlig nu, at de i 2022 drager på en reunion-tour.

Foruden de to frontfigurer Erann David Drori (vokal) og Casper Hamilton Hansen (bas) består reunuion-2022-møblementet af en af landets ypperste pianister gennem 40 år og en levende legende på den danske jazzscene, Ben Besiakov. Den superorganiske, funky trommeslager, Anders Pedersen, som oprindelig spillede på albummet "For Their Friends", og på guitar en af de absolut mest fremtrædende unge jazz/fusion stilskabere herhjemme, Pelle von Bülow.

Stadig fuldstændig styr på hvor skabet skal stå
Mange var med på Drori-Hansen Furniture-vognen i midten af 90'erne, hvor bandet udsendte de to legendariske album "For Their Friends" (1995) og "Family" (1996) og spillede masser af udsolgte koncerter til langt ind i '99. Mange kan sikkert også sagtens huske Drori-Hansen Furniture-hits som "When You're Around" og "Then You'll Know Why" og har måske været så heldige at høre dem live dengang.

For dem er der med den kommende reunion-tour rig mulighed for atter at hoppe med på Drori-Hansen Furniture-vognen og få et genhør. Og for nye fans er der ditto mulighed for at joine et funky ride, der i dag uomtvisteligt stadig har fuldstændig styr på, hvor skabet skal stå.

For selvom der er gået to årtier, siden den mest musikalske del af hele "møbelbranchen" sidst stod på scenen sammen foran et publikum, er venskabet og kærligheden til musikken uforandret. Og den kærlighed er de klar til at dele gavmildt ud af på den kommende tour
Vis kort
Genstande, dufte og smag som bærere af erindringer
25 Okt Foredrag

Genstande, dufte og smag som bærere af erindringer

Tirsdag den 25. oktober 2022, 16:00-17:00 - kaffe 15:45.
Pris: Fri entré
Nørre Vosborg Herregård,
Vembvej 35, Vemb
Arrangør: Fonden Nørre Vosborg og Folkeuniversitet i Holstebro. Pris: Gratis entré, men tilmelding nødvendig. Tilmelding: https://holstebrofolkeuniversitet.dk/genstande-dufte-og-smag-som-baerere-af-erindringer/..

Foredragsholder: Tove Engelhardt Mathiassen, etnograf, socialantropolog og forsker på Con Amore, Center for Selvbiografisk Hukommelsesforskning ved Aarhus Universitet.

Fonden Nørre Vosborg og Holstebro Folkeuniversitet inviterer til foredrag med forsker i erindring ved Aarhus Universitet, Tove Engelhardt Mathiassen.

Erindringsevnen er central for menneskers eksistens ved at skabe identitet, kontakt og gensidig forståelse. Tove Engelhardt Mathiassen fortæller, at når vi bevidst prøver på at huske noget, så ligger erindringerne ikke samlet et bestemt sted i hjernen - nej, vi skal aktivt søge efter erindringen mange forskellige steder og sætte den sammen inde i hjernen.

Mennesker ramt af demenssygdomme har svært ved at huske og dermed fortælle om sig selv og deres eget liv; men når demensramte bliver udsat for et sansebombardement af syn og lyde, dufte og smag, kan de komme ad en smutvej forbi den bevidste søgen og tilbage til deres egne erindringer. Tove Engelhardt Mathiassen vil også fortælle om nye projekter, som hun arbejder med på CON AMORE, Center for Selvbiografisk Hukommelsesforskning på Aarhus Universitet.

Billedtekst: Tove Engelhardt Mathiassen har været med til at indrette erindringslejligheden i Den Gamle By i Aarhus. Her står hun i 1950'er omgivelserne. (c) Foto: Kamma Mogensen
Vis kort
Dissing og Las på dansk
27 Okt Andet/Ukendt

Dissing og Las på dansk

Torsdag den 27. oktober 2022, kl. 20.
Pris: Entré: 245 kr plus gebyr Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Nørre Vosborg Herregård,
Vembvej 35, Vemb
Rasmus og Jonas Dissing samt Las Nissen, er en unik enhed, der med præcision og ekstrem samhørighed har fundet deres helt egen lyd og musikalske univers..

Dissing & Las kan noget helt særligt. Det er svært at sætte fingeren på, præcist hvad det er, de gør, men der er en særlig stemning i lokalet fra det øjeblik, de går på scenen. I efteråret 2022 tager de tre venner på tour igen, og denne gang har de en masse sange med som vi danskere bare elsker, for som de siger:

"Vi sad en aften og drømte os hen.. Tænk hvis det var os, der havde lavet 'Barndommens Gade' eller 'Nu hvor du har brændt mig af'. Eller hvad med CV Jørgensen, eller den der I ved nok... Og så blev vi enige om at lade som om. Og prøve at synge dem, som om det var vores egne. Hvilket det jo på en måde også er. For det er sange vi alle sammen ejer i vores hjerter."

Drengene glæder sig til at spille sange fra deres bagkatalog, og så en masse sange PÅ DANSK, de bare må have med denne aften. Når det hele bliver flettet sammen, løfter sangene sig på nye magiske måder, som alle kan mærke, og tage med hjem"

Information
Billetpris: 245,- + gebyr

Koncertens varighed 2 x 45 min.

KØB BILLETTER (Du viderestilles til safeticket.dk)

D. 27. oktober 2022 kl. 20.00

DISSING OG LAS PÅ DANSK
Rasmus og Jonas Dissing samt Las Nissen, er en unik enhed, der med præcision og ekstrem samhørighed har fundet deres helt egen lyd og musikalske univers.
Dissing & Las kan noget helt særligt. Det er svært at sætte fingeren på, præcist hvad det er, de gør, men der er en særlig stemning i lokalet fra det øjeblik, de går på scenen. I efteråret 2022 tager de tre venner på tour igen, og denne gang har de en masse sange med som vi danskere bare elsker, for som de siger:

"Vi sad en aften og drømte os hen.. Tænk hvis det var os, der havde lavet 'Barndommens Gade' eller 'Nu hvor du har brændt mig af'. Eller hvad med CV Jørgensen, eller den der I ved nok... Og så blev vi enige om at lade som om. Og prøve at synge dem, som om det var vores egne. Hvilket det jo på en måde også er. For det er sange vi alle sammen ejer i vores hjerter."

Drengene glæder sig til at spille sange fra deres bagkatalog, og så en masse sange PÅ DANSK, de bare må have med denne aften. Når det hele bliver flettet sammen, løfter sangene sig på nye magiske måder, som alle kan mærke, og tage med hjem"
Vis kort
E, Bak & Groth
4 Nov Klassisk

E, Bak & Groth

Fredag den 4. november 2022, kl. 20:00.
Pris: Entré: 275 kr plus gebyr Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Nørre Vosborg Herregård,
Vembvej 35, Vemb
Oplev lyden af Nordic Noir..

NORDISK NOIR! Under navnet "E. Bak & Groth" samles tre af vor tids absolut største film- og TV-komponister på livetour

Halfdan E., Frans Bak og Jacob Groth vil for første gang kunne opleves i samme koncert.

Spækket med deres største film- og TV-hits, fra Taxa til Mænd der hader kvinder triologien henover Rejseholdet og Borgen opfører de tre komponister deres største hits med tilhørende band, VISUALS og masser af kendt musik, der ikke før har været opført live.

ID. 4 november kl. 20 tages publikum med på en musikalsk rejse gennem lydsporet til de sidste 20 års største danske film og TV-serier.

Fra Taxa til Forbrydelsen, fra Rejseholdet til Borgen, vil 6 musikere på scenen fortolke de prisvindende kompositioner bag Nordic Noir opturen, som satte dansk film- og TV på verdenskortet.

Nyd 1 1/2 times livemusik, krydret med anekdoter, i forrygende godt selskab med 3 komponister i topform!

Koncertens varighed ca 2 x 45 min
Vis kort
Alletiders Ulf - Røverhistorier fra backstage
10 Nov Foredrag

Alletiders Ulf - Røverhistorier fra backstage

Torsdag den 10. november 2022, kl. 20:00.
Pris: Entré: 295 kr + gebyr Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Nørre Vosborg Herregård,
Vembvej 35, Vemb


Et show ud over det sædvanlige!

Hvem er Ulf Pilgaard når lyset slukkes i salen? Hvilke historier bliver fortalt bag scenen?

I 60 år har Ulf Pilgaard beriget film, teater og radio i Danmark - 40 år af dem har han været fast inventar i Cirkusrevyen. Men hvem er han? Hvad brænder hans hjerte for og for hvem? Hvorfor blev Preben Kaas og Jørgen Ryg uvenner? Hvordan var Dirch Passer at dele garderobe med? Og er Lisbet Dahl lige så sjov i kulissen, som på scenen?

Kom med helt ind i baglokalet - backstage, hvor skæbner mødes - griner og græder og fortæller røverhistorier.

Alletiders Ulf er ikke et foredrag men et show hvor Lukas Birch går helt tæt på en af Danmarks mest populære skuespillere - Ulf Pilgaard. Han udfordrer ham både komisk og alvorligt - og går i dybden med hans legendariske karriere og de historier der aldrig er fortalt.

Gennem musik, video og billeder fortælles der om et fantastisk liv. Publikum bliver taget på en minderig rejse hvor der fortælles om de store øjeblikke på scenen og de historier som vi almindelige mennesker aldrig bliver en del af.

Hvem er Lukas Birch

Lukas er praktisk talt vokset op med revy og han er Danmarks yngste revydirektør med sine bare 22 år. Men allerede som 14 årig havde Lukas sin første tekst med i Cirkusrevyen og har sidenhen leveret tekster til revyer rundt omkring i Danmark.

Derudover har han instrueret revyer og shows med Farshad Kholgi. Han er hvert år at finde som skuespiller i Jægerspris Revyen ligesom han også har været med i Schou-tur, Cabaret revyen og Hvid Jul - med brune nuancer
Vis kort
Juleudstilling på Herregården Nørre Vosborg

Juleudstilling på Herregården Nørre Vosborg

Lørdag den 12. november til søndag den 11. december 2022, kl. 10-17.
Nørre Vosborg Herregård,
Vembvej 35, Vemb
Besøg Nørre Vosborg ved Holstebro og oplev klassisk dansk julestemning i de pyntede herregårdsstuer..

Der er julestue med luksusglögg, hjemmelavede honningkager samt mulgihed for at nyde en lækker frokost.

Højtlæsning af H. C. Andersens eventyr.

For de mindste er der børneaktiviteter som juleklipperier, nissehistorier og skattejagt.

Gratis køretur med hestevogn i området.

Juleudstillingen på Nørre Vosborg er for både børn og voksne.

Pris: Kr. 100 for voksne. Kr. 50 for børn over 7 år.

Kontakt: info@nrvosborg.dk / 9748 4897
Vis kort
Birthe Kjær - Julekoncert 2022
27 Nov Rock/Pop

Birthe Kjær - Julekoncert 2022

Søndag den 27. november 2022, kl. 15:00.
Pris: Entré: 295 kr plus gebyr Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Nørre Vosborg Herregård,
Vembvej 35, Vemb
Maler julen rød med al sin glans..

Efter 60 år i branchen har sangerinden Birthe Kjær unægtelig prøve det meste.

Hun har sunget på stort set alle landets scener og givet koncerter for både høj og lav på såvel festivaler som markedspladser. Hun har også spillet revy og teater, været tv-vært, sunget viser og jazz - og været med i Vild med dans. Og nu giver Birthe Kjær så tilmed julekoncert på Nørre Vosborg!

Det sker den 27. november som led i en landsdækkende turné, hvor den populære sangerinde akkompagneres af Mickey Pless på keyboard og Morten Øberg på fløjte. Repertoiret bliver danske og engelske julesange og salmer - formentlig kombineret med et par af hendes egne sange
Vis kort
Page Not Found